528899_422017031173800_644590692_n

Kunst gaat om de glimlach

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Kunst gaat om de glimlach

 

Er is zoveel waarover ik kort zou kunnen schrijven en wat interessant zou kunnen lijken.

Het was namelijk een enorm gave ervaring om voor het grote Koga (vroeger ook nog Miyata) een kunst werk te mogen maken.

Heel kort zal ik uitleggen wat wij gedaan hebben voor het geval het nog niet duidelijk was geweest. Koga ging een nieuwe racefiets lanceren en deze gingen ze lanceren op de grootste fietsenbeurs van Europa, namelijk Eurobike. Omdat hun nieuwe markering slogan ” The Art of Cycling” is dachten ze dat het gaaf zou zijn als ik die fiets helemaal zou pimpen met graffiti kunst. Een hele kluif.

Na een schitterend creatieve tocht stonden we afgelopen weekend op de beurs om de stand en de fiets te bewonderen.

Deze beurs had op de zaterdag ongeveer 35000 bezoekers en je moet je voorstellen dat het ongeveer 10 hallen , jawel mega grote zeppelin hallen, vol fietsen staat. Er was mij verteld dat het 100 000 vierkante meter aan fietsen beurs was. In een dag is het onmogelijk allemaal te zien en je kunt je vast wel voorstellen dat je helemaal geen fiets meer kunt zien aan het eind van de dag.

De zaterdag hebben wij met een paar stoelen en een tafeltje naast de fiets gezeten en hebben wij de nieuwe catalogus van Koga met namen versiert van mensen die langs de stand liepen. For fun and for free. Of zoals ze dat weleens zeggen “omdat het kan” , toch?

Het gave was namelijk dat op die manier het heel goed te zien was wat de reactie van de mensen was van het zien van een fiets die helemaal met graffiti beschilderd was. Sommige vonden het geweldig en anderen vonden het maar niets. Omdat het in Duitsland niet zo stoer is als in nederland om de kleur roze te gebruiken. Nicht so mänlich”. Vertelden ze! Toch grappig om te weten!

Wat ze er ook van vonden, iedereen kreeg direct een lach op hun gezicht! Verbazing en verbijstering! Ook de kids en de mensen waar we hun naam op het boek voor maakten.

Door deze vele reacties voelde ik weer waar het in het maken van kunst allemaal om gaat.

Een kado geven wat mensen verbaast en een connectie maakt van mens tot mens.

Daar doen we het voor!

Een absolute aanrader om meer over te lezen is het boek: Linchpin, van Seth Godin wat hier verder meer over gaat.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>